Het team

De praktijk is gestart in 1985 op ‘het Kerkplein’ in Oisterwijk. In de afgelopen 27 jaar is de praktijk uitgegroeid tot een modern geoutilleerde praktijk met negen medewerkers. Het motto van de praktijk, gestart door huisarts Willem Schopman, is service gerichte en kwalitatief hoogwaardige zorg verlenen met een optimale patiëntvriendelijkheid en efficiëntie. De praktijk biedt dit door een goede bereikbaarheid en een zeer breed pakket aan zorg, van kleine chirurgie tot ernstige psychische klachten.

Wij doen ons uiterste best om u zo goed mogelijk van dienst te zijn.

 

 

Huisarts Willem Schopman

Willem Schopman is opgegroeid in Rotterdam en studeerde geneeskunde in Utrecht.
Hij werkte onder andere als assistent Interne geneeskunde en assistent Chirurgie in ziekenhuizen in Rotterdam en Delft. In 1985 werd hij huisarts en later ook opleider van huisartsen aan de Universiteit van Utrecht. Tijdens de eerste 10 jaar van zijn loopbaan was hij nauw betrokken bij nascholingen voor huisartsen in de regio en daarna is hij bestuurlijk actief geworden binnen de Huisartsenvereniging in de regio Midden-Brabant, bij de Landelijke Huisartsenvereniging (LHV) in Utrecht en bij de Verenigingsraad van de wetenschappelijke vereniging van de huisartsen (NHG).

Door een open en vriendelijke werkwijze probeert hij zoveel mogelijk goede zorg in de eigen
praktijk en bij mensen thuis te leveren.

 

 


Huisarts Margriet Evers 

Margriet Evers is sinds februari 2013 werkzaam in de praktijk, na het laatste deel van haar huisartsopleiding in de praktijk gevolgd te hebben. Margriet is aanwezig op dinsdag, donderdag en vrijdag.
Na de studie geneeskunde in Utrecht heeft ze een jaar  in het Catharina Ziekenhuis te Eindhoven gewerkt op de afdeling klinische geriatrie, daarna heeft zij nog enige tijd bij de klinische geriatrie in het UMC St. Radboud en het Twee Steden Ziekenhuis te Tilburg gewerkt. Hierna heeft Margriet de driejarige opleiding tot huisarts gevolgd in Utrecht.

Margriet is breed geïnteresseerd en vindt alle aspecten van het vak interessant, met daarbij speciale aandacht voor ouderen.

 

 

 

Huisarts in opleiding Annemarie Hans

Annemarie is haar studie geneeskunde begonnen in Groningen, heeft haar coschappen in Deventer, Den Haag en Rotterdam gelopen en is in 2012 afgestudeerd als basisarts. Daarna heeft zij bijna twee jaren werkervaring opgedaan in de cardiologie in ziekenhuizen in Woerden en Den Haag. Vanaf september 2014 is zij begonnen met de huisartsopleiding in Utrecht, van waaruit zij een jaar in een huisartsenpraktijk in Hoevelaken heeft gewerkt en verschillende stages heeft doorlopen op de afdeling psychiatrie van een ziekenhuis, in een hospice en op de spoedeisende hulp.

Tijdens het laatste jaar van de huisartsopleiding zal zij van september 2016 tot en met augustus 2017 in deze praktijk werkzaam zijn.

.

 

 

 

Doktersassistente Saskia van de Staak

Saskia van de Staak is maandag, woensdag, en vrijdag werkzaam in de praktijk. Als doktersassistente staat Saskia u als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt. In de periode van 2002 - 2006 is Saskia ook al een van de vaste doktersassistentes geweest binnen de praktijk waarna zij is toegelaten tot de voltijd-opleiding muziektheater aan het conservatorium. Deze vierjarige studie heeft ze inmiddels afgerond en ze combineert haar werkzaamheden als doktersassistente nu met activiteiten binnen de muziek- en theaterwereld.

Saskia is een prettige en behulpzame assistente die zich maximaal inzet voor patiënten.

 


 

Doktersassistente Wendy van den Dries

Wendy is sinds juni 2007 werkzaam als doktersassistente in de praktijk. Zij is aanwezig op dinsdag, woensdagochtend, donderdag en vrijdagochtend.

Naast haar standaard werkzaamheden als doktersassistente is Wendy opgeleid voor het hechten van wonden. Wendy verzorgt eveneens een vrouwenspreekuur. U kunt bij haar terecht voor o.a. uitstrijkjes, soa testen, en anticonceptie.
Ook heeft Wendy de opleiding Spreekuur ondersteuner huisarts (SOH) afgerond. Hiermee kan zij zelfstandig een aantal klachten behandelen, zonder directe tussenkomst van de huisarts. Wel zal de huisarts altijd bereikbaar zijn voor overleg. Klachten die onder de SOH-verantwoording vallen zijn bijvoorbeeld; neusbloedingen, tand door de lip, keelpijn, verkoudheid/sinusitisklachten, enkel- en teenletsel, huidaandoeningen (allergie, insectenbeet, tekenbeet, bijtwond, brandwond, schaaf-, scheur-, snijwond)
Het kan dus voorkomen dat u voor bepaalde klachten niet meer door de huisarts gezien hoeft te worden, maar dat u wordt uitgenodigd op het spreekuur van Wendy

Wendy is een zeer betrokken assistente die zich specialiseert om optimale zorg te verlenen.

 

 

 

Doktersassistente Rosemarie van den Berg

Rosemarie van den Berg is sinds 2006 werkzaam in de praktijk. Zij is aanwezig op maandag, dinsdag en donderdag.

Rosemarie heeft op verschillende poliklinieken van het ziekenhuis en een arbodienst gewerkt. Uiteindelijk trok de prettige kleinschaligheid van een huisartsenpraktijk haar meer aan. Buiten de werkzaamheden die bij een allround doktersassistente passen, kunnen patiënten bij haar ook terecht voor een passend reisadvies en eventueel bijbehorende inentingen.

Rosemarie is een accurate en veelzijdige doktersassistent.

 

 

 


Praktijkondersteuner Somatiek Lianne van Gastel

 

Sinds 2002 is Lianne als praktijkondersteuner (POH) werkzaam in de huisartsenpraktijk.
Haar reguliere werkdagen zijn maandag, dinsdag en donderdag.

Aan de Hogeschool Rotterdam volgde ze de opleiding tot praktijkondersteuner. Lianne begeleidt en controleert chronische patiënten onder de verantwoordelijkheid van de huisarts. Onder chronische zorg vallen o.a. Diabetes Mellitus (suikerziekte), COPD en astma (longaandoeningen) en hypertensie (hoge bloeddruk). Daarnaast is ze inzetbaar voor o.a. preventie bij hart- en vaatziekten, ouderenzorg, wondzorg en stoppen met roken begeleiding. Ook huisbezoeken behoren tot haar functie.

Lianne doet haar werk met erg veel plezier. Samen met de huisartsen en de doktersassistentes probeert zij de best mogelijke zorg te bieden.

 

 Praktijkondersteuner geestelijke gezondheidszorg - Marianne van Wijck 

Marianne is sinds juni 2013 werkzaam als praktijkondersteuner GGZ.
Zij werkt op dinsdagochtend.
Ze behaalde het HBO diploma maatschappelijk werk en de voortgezette
opleiding richting systeem en communicatie theorie.
Marianne is tevens Seksuologe NVVS.
Het is haar taak om de situatie van mensen met psychische klachten in te
schatten, het probleem te verhelderen en daarbij een passend advies te geven aan
de huisarts en patiënt over de mogelijkheden van behandeling en verwijzing.
Waar mogelijk bied ze kortdurende behandeling aan bij depressieve klachten, angstklachten, seksuele problemen, rouw of verwerkingsproblemen.
Ook kan er, indien gewenst, een kortdurende behandeling plaatsvinden bij werk
gerelateerde problemen en post traumatische stress-klachten.

Marianne vindt humor een belangrijk onderdeel van de gesprekken
en gelooft in de eigen kracht van mensen.

 

 

 

Kindercoach Mayke Schopman-Loevendie

Mayke is sinds 2008 als kinder- en jeugdtherapeute en KIES-coach werkzaam in de praktijk.

Op dinsdag en woensdag werkt zij op de praktijk. Mayke biedt ondersteuning bij diverse problematiek (sociaal,emotioneel of gedrag) bij kinderen en jongeren met rouw en verlieservaringen en problemen rondom de puberteit. Deze therapie is speciaal ontwikkeld voor kinderen en jongeren van 6 tot 18 jaar. Mayke werkt oplossingsgericht en systeemtherapeutisch. Daarnaast gebruikt zij technieken uit de cognitieve therapie (anders leren denken), gedragstherapie en speltherapie. Als KIES coach leert Mayke kinderen beter om te gaan met de soms verwarrende situatie waarin kinderen na een echtscheiding verkeren. Kinderen leren hun gevoelens beter te begrijpen en verwerken.