Het team

De praktijk is gestart in 1985 op ‘het Kerkplein’ in Oisterwijk. In de afgelopen 32 jaar is de praktijk uitgegroeid tot een modern geoutilleerde praktijk met verschillende medewerkers. De praktijk biedt een goede bereikbaarheid en een zeer breed pakket aan zorg, van kleine chirurgie tot ernstige psychische klachten. Daar tussen bieden wij gespecialiseerde zorg zoals: vrouwenspreekuur, anticonceptiespreekuur, reizigersspreekuur, chronische ketenzorg voor long-, suiker-, hart-, en vaatziekten, ouderenzorg, wondzorg, opvolgingscontrole na kwaadaardige ziekten en is laboratorium afname en echografie mogelijk in de praktijk.

Wij doen ons uiterste best om u zo goed mogelijk van dienst te zijn.

 

 

Huisarts Willem Schopman

Willem Schopman is opgegroeid in Rotterdam en studeerde geneeskunde in Utrecht.
Hij werkte onder andere als assistent Interne geneeskunde en assistent Chirurgie in ziekenhuizen in Rotterdam en Delft. In 1985 werd hij huisarts en later ook opleider van huisartsen aan de Universiteit van Utrecht. Tijdens de eerste 10 jaar van zijn loopbaan was hij nauw betrokken bij nascholingen voor huisartsen in de regio en daarna is hij bestuurlijk actief geworden binnen de Huisartsenvereniging in de regio Midden-Brabant, bij de Landelijke Huisartsenvereniging (LHV) in Utrecht en bij de Verenigingsraad van de wetenschappelijke vereniging van de huisartsen (NHG).

Door een open en vriendelijke werkwijze probeert hij zoveel mogelijk goede zorg in de eigen
praktijk en bij mensen thuis te leveren.

  

 

Huisarts C. Nijkamp 

Caroline is opgegroeid in Groningen en studeerde geneeskunde in Amsterdam. Ze werkte onder andere als arts-assistent chirurgie/orthopedie, arts-assistent spoedeisende hulp geneeskunde en arts-assistent psychiatrie in ziekenhuizen in Amsterdam, Lelystad, Utrecht en  Melbourne, Australië. Toen ze terugkwam uit Australië wilde ze de huisartsopleiding gaan doen, waar ze in 2008 in Utrecht mee mocht starten. Na een aantal jaar als huisarts in Utrecht te hebben gewerkt, maakte zij in 2014 de overstap naar de regio Midden- Brabant, waar ze sindsdien naar volle tevredenheid werkt.

 

 

 

Huisarts D. Marcus 

Dagmar Marcus studeerde geneeskunde in Maastricht en studeerde in 2012 af als basisarts. Hierna is ze anderhalf jaar werkzaam geweest bij de Kindergeneeskunde in het Maxima Medisch Centrum in Veldhoven. Ze heeft vervolgens  in Eindhoven, vanuit de Huisartsopleiding Maastricht, de opleiding tot huisarts gevolgd, die ze in 2016 afronde. Vanaf 2016 is ze werkzaam als huisarts in verschillende praktijken in de regio Tilburg.

 

Door een open houding en goed te luisteren bouwt ze graag een band op met patienten en probeert ze samen met de patient zo goed mogelijk de hulpvraag te beantwoorden.

 

Huisarts in opleiding Sándor Öry

Sándor Öry heeft in Maastricht geneeskunde gestudeerd en is in 2015 afgestudeerd als basisarts. Daarna is hij als arts-onderzoeker bij het RIVM werkzaam geweest bij de afdeling infectieziektebestrijding, heeft hij een jaar als basisarts op de eerste hulp in het St. Antonius ziekenhuis in Utrecht en Nieuwegein gewerkt en daarna ook kortdurend als basisarts in de psychiatrie voor mensen met een licht verstandelijk beperking bij Altrecht in Utrecht. Van september 2017 tot en met augustus 2018 is hij werkzaam als huisarts in opleiding in deze praktijk.

 

 

  

Doktersassistente Saskia van de Staak 

Saskia van de Staak is maandag, woensdag, en vrijdag werkzaam in de praktijk. Als doktersassistente staat Saskia u als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt. In de periode van 2002 - 2006 is Saskia ook al een van de vaste doktersassistentes geweest binnen de praktijk waarna zij is toegelaten tot de voltijd-opleiding muziektheater aan het conservatorium. Deze vierjarige studie heeft ze inmiddels afgerond en ze combineert haar werkzaamheden als doktersassistente nu met activiteiten binnen de muziek- en theaterwereld.

Saskia is een prettige en behulpzame assistente die zich maximaal inzet voor patiënten.

 

 

 

Doktersassistente met praktijkmanagementtaken Wendy van den Dries

Wendy is sinds juni 2007 werkzaam als doktersassistente in de praktijk. Zij is aanwezig op dinsdag, woensdagochtend, donderdag en vrijdagochtend.

Naast haar standaard werkzaamheden als doktersassistente is Wendy opgeleid voor het hechten van wonden. Wendy verzorgt eveneens een vrouwenspreekuur. U kunt bij haar terecht voor o.a. uitstrijkjes, soa testen, en anticonceptie.
Ook heeft Wendy de opleiding Spreekuur ondersteuner huisarts (SOH) afgerond. Hiermee kan zij zelfstandig een aantal klachten behandelen, zonder directe tussenkomst van de huisarts. Wel zal de huisarts altijd bereikbaar zijn voor overleg. Klachten die onder de SOH-verantwoording vallen zijn bijvoorbeeld; neusbloedingen, tand door de lip, keelpijn, verkoudheid/sinusitisklachten, enkel- en teenletsel, huidaandoeningen (allergie, insectenbeet, tekenbeet, bijtwond, brandwond, schaaf-, scheur-, snijwond)
Het kan dus voorkomen dat u voor bepaalde klachten niet meer door de huisarts gezien hoeft te worden, maar dat u wordt uitgenodigd op het spreekuur van Wendy

Wendy is een zeer betrokken assistente die zich specialiseert om optimale zorg te verlenen.

 

Doktersassistente Rosemarie van den Berg

Rosemarie van den Berg is sinds 2006 werkzaam in de praktijk. Zij is aanwezig op maandag, dinsdag en donderdag.

Rosemarie heeft op verschillende poliklinieken van het ziekenhuis en een arbodienst gewerkt. Uiteindelijk trok de prettige kleinschaligheid van een huisartsenpraktijk haar meer aan. Buiten de werkzaamheden die bij een allround doktersassistente passen, kunnen patiënten bij haar ook terecht voor een passend reisadvies en eventueel bijbehorende inentingen.

Rosemarie is een accurate en veelzijdige doktersassistent.

 

 

Praktijkondersteuner Somatiek Lianne van Gastel  ~~ Tijdelijk afwezig

Sinds 2002 is Lianne als praktijkondersteuner (POH) werkzaam in de huisartsenpraktijk.
Haar reguliere werkdagen zijn maandag, dinsdag en donderdag.

Aan de Hogeschool Rotterdam volgde ze de opleiding tot praktijkondersteuner. Lianne begeleidt en controleert chronische patiënten onder de verantwoordelijkheid van de huisarts. Onder chronische zorg vallen o.a. Diabetes Mellitus (suikerziekte), COPD en astma (longaandoeningen) en hypertensie (hoge bloeddruk). Daarnaast is ze inzetbaar voor o.a. preventie bij hart- en vaatziekten, ouderenzorg, wondzorg en stoppen met roken begeleiding. Ook huisbezoeken behoren tot haar functie.

Lianne doet haar werk met erg veel plezier. Samen met de huisartsen en de doktersassistentes probeert zij de best mogelijke zorg te bieden.

 Lianne wordt tijdens haar afwezigheid vervangen door de praktijkondersteuners:

- Dorine van der Mast

- Jolanda Messaoudi - Van der Kop

 

Praktijkondersteuner geestelijke gezondheidszorg - Marianne van Wijck 

Marianne is sinds juni 2013 werkzaam als praktijkondersteuner GGZ. Zij werkt op dinsdagochtend.
Ze behaalde het HBO diploma maatschappelijk werk en de voortgezette opleiding richting systeem en communicatie theorie.
Marianne is tevens Seksuologe NVVS.
Het is haar taak om de situatie van mensen met psychische klachten in te schatten, het probleem te verhelderen en daarbij een passend advies te geven aan de huisarts en patiënt over de mogelijkheden van behandeling en verwijzing.
Waar mogelijk bied ze kortdurende behandeling aan bij depressieve klachten, angstklachten, seksuele problemen, rouw of verwerkingsproblemen. Ook kan er, indien gewenst, een kortdurende behandeling plaatsvinden bij werk
gerelateerde problemen en post traumatische stress-klachten.

Marianne vindt humor een belangrijk onderdeel van de gesprekken en gelooft in de eigen kracht van mensen.

 

Kindercoach Mayke Schopman-Loevendie

Mayke is sinds 2008 als kinder- en jeugdtherapeute en KIES-coach werkzaam in de praktijk.

Op dinsdag en woensdag werkt zij op de praktijk. Mayke biedt ondersteuning bij diverse problematiek (sociaal,emotioneel of gedrag) bij kinderen en jongeren met rouw en verlieservaringen en problemen rondom de puberteit. Deze therapie is speciaal ontwikkeld voor kinderen en jongeren van 6 tot 18 jaar. Mayke werkt oplossingsgericht en systeemtherapeutisch. Daarnaast gebruikt zij technieken uit de cognitieve therapie (anders leren denken), gedragstherapie en speltherapie. Als KIES coach leert Mayke kinderen beter om te gaan met de soms verwarrende situatie waarin kinderen na een echtscheiding verkeren. Kinderen leren hun gevoelens beter te begrijpen en verwerken.

 

Praktijkmanager Sigrid Kester

 

Sigrid is in 2004 begonnen met de opleiding HBO-Verpleegkunde in Nijmegen. In het laatste studiejaar heeft zij zich gespecialiseerd tot  Praktijkondersteuner in de huisartsenpraktijk. Daarna is zij in verschillende huisartsenpraktijken gaan werken als praktijkverpleegkundige en hield zich voornamelijk bezig met de chronische zorg. Daarnaast was zij intern betrokken bij kwaliteitsprojecten om de zorg binnen de praktijken te verbeteren.

 

In 2014 heeft zij haar diploma behaald voor de opleiding Praktijkmanagement in de eerstelijn en ketenzorg. Zij heeft een geruime tijd haar baan als praktijkverpleegkundige kunnen combineren met de functie praktijkmanager. In 2016 is zij daarnaast ook gestart als Zorgcoördinator bij de Zorggroep in ’s-Hertogenbosch. Daar was zij de verbindende schakel tussen de Zorggroep en de huisartsenprakijken in de regio.

 

Vanaf 2017 is zij werkzaam als Project-, en praktijkmanager bij Eerstelijns ServicePunt, een servicebureau voor eerstelijnsorganisaties. In 2018 is zij gestart in de praktijk van dokter Schopman waar zij samen met Wendy van den Dries de interne praktijkvoering, het kwaliteitsbeleid en de samenwerking gaat bekijken of de geboden zorg verder te professionaliseren.